Blagovaonski stolovi

Bez njega je nezamislivo svako obiteljsko okupljanje, a blagdani poput Božića i Uskrsa stavljaju ga u središte pažnje. Pogađate, radi se o blagovaonskom stolu. A kako bi njegova raskoš došla do izražaja važno je da već pri samom izboru odgovarajućeg modela postavimo temelje za to.

Okrugli, ovalni ili pak četvrtasti najčešći su oblici u kojima ćete ih pronaći, s mogućnošću da svaki od spomenutih modela prilagodite veličini blagovaonice, ali isto tako i stila uređenja za koji ste se odlučili. Volite li klasiku i tradiciju vjerojatno ćete se odlučiti za veliki i teški, od puna hrastova, orahova, trešnjina ili nekog drugog drveta izrađen blagovaonski stol. Hoće li se raditi o okruglu modelu raskošno izdjeljana postolja, ili pak ovalnom ili četvrtastom s ništa manje urešenim nogama izbor je koji vam u potpunosti prepuštamo. Moderni dizajn s druge strane ponudit će vam minimalističke, višebojne ravne plohe koje će se nenametljivo uklapati u vaš životni prostor.

Ma za što se od ovoga odlučili pažnju svakako treba obratiti na tek nekoliko dodatnih stvari. Prije svega to je broj osoba koje za izabrani model možete smjestiti pa tako možete birati od standardna stola namijenjena za 6 osoba do onih za osam ili pak 12. Imajte na umu da se velika većina modela, zahvaljujući prikladnim „produžecima“ koji se daju umetnuti, da razvući štedeći vam na taj način prostor kada veći broj ljudi ne planirate pozvati na objed. Jednaku uštedu možete postići i izborom modela sa stabilnim središnjim postoljem, umjesto četiriju ili više nogu koje bi mogle biti uzrok neudobnosti u trenucima kada uzvanike za njega posjednete.

S estetske strane gledano, veliki broj stolova koji se osim u jednom materijalu daju pronaći i u kreativnim kombinacijama drveta i stakla ili nekim drugima, od vašeg stola može začas učiniti pravi izložbeni primjerak u trenucima kada s njega svučete stolnjak.

via: https://www.jeftinije.hr/L3/1717/namjestaj/blagovaonica/blagovaonski-stolovi